Now Reading
İlk Biseksüel Manifesto

İlk Biseksüel Manifesto

“Şimdilik” bilinen, biseksüelliğin ne olduğunu anlatmayı dert edinmiş ilk biseksüel manifestosu, 1987 yılında San Francisco’da (ABD Kaliforniya) kurulan Bay Area Bisexual Network isimli biseksüel öz örgütlenmesi tarafından 1990 yılında Anything That Moves isimli dergi için kaleme alınmış ve yayınlanmış.

30 yıla merdiven dayayan ve bilinen ilk biseksüel manifestosu Türkçe çevirisiyle karşınızda: 

“Varlığımızı, gündemlerimizi, katkılarımızı, kurduğumuz ittifakları, sesimizi kabul etmeyi reddedenlere karşı öfkeliyiz. Biseksüel sesinin duyulma vaktidir!”

Kendimiz haricinde başkaları tarafından analiz edilmekten, tanımlanmaktan ve temsil edilmekten; daha kötüsü hiç düşünülmemekten yorulduk. Ya eşcinsel ya heteroseksüel kimliğini seçmemizin beklenilmesinden ve söylenmesinden kaynaklı görünmezlik ve dayatılan tecritin hayal kırıklığını yaşıyoruz. Monoseksüellik, eşcinselleri baskı altına almak ve biseksüellerin geçerliliğini çürütmek için kullanılan heteroseksist bir diktadır.”

Biseksüellik bütün ve akışkan bir kimliktir. Biseksüelliğin doğalında ikili ya da iki eşlilik olduğunu sanmayın.“İki” tarafı olan ya da tam insan olmak için her iki cinsiyetle aynı anda beraber olması gereken insanlar olduğumuzu varsaymayın. Aslında sanmayın ki; sadece iki cinsiyet vardır. Akışkanlığımızı, kafa karışıklığıyla, sorumsuzlukla ya da sadık olamamakla karıştırmayın. Biseksüelliği, gelişigüzel olarak aktif bir seks hayatına sahip olmayla, sadakatsizlikle ya da güvenilir olmayan cinsel davranışlarla özdeşleştirmeyin. Bunlar, tüm cinsel yönelimlerle kesişebilecek insana has özelliklerdir. Sizinki de dahil olmak üzere hiç kimsenin cinselliği varsayılamaz.”

Varlığımızı, gündemlerimizi, katkılarımızı, kurduğumuz ittifakları, sesimizi kabul etmeyi reddedenlere karşı öfkeliyiz. Biseksüel sesinin duyulma vaktidir!”



Bu yazı da ilginizi çekebilir: Biseksüelliği Nasıl Bilirsiniz?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
What's Your Reaction?
Ben Şok
0
Bifobiye Karşı Ses Çıkar
2
But Tutar
7
Gullüm Ayol
0
Tutmaz Ama Evet
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bitopya Copyright © 2024. Created by edalgakiran

Scroll To Top

Pin It on Pinterest